1.000 de pisici care urmau să fie sacrificate și vândute drept carne de porc și oaie au fost salvate în China

25 Octombrie 2023, 10:53 (actualizat 25 Octombrie 2023, 10:59) Știrile TVR |

Pisica

În urma unui pont dat de activiștii pentru drepturile animalelor, ofițerii din Zhangjiagang, din provincia Jiangsu din estul Chinei, au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației chineze de știri The Paper.

În lipsa intervenției, lotul ar fi fost probabil sacrificat și expediat în sud pentru a fi servit ca frigărui de porc și de miel, precum și cârnați, potrivit raportului.

Poliția și autoritățile au trimis pisicile salvate la un adăpost din apropiere, a precizat The Paper.

Raportul nu a menționat dacă au fost făcute arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau animale de companie. CNN a contactat poliția din Zhangjiagang și adăpostul de animale pentru comentarii.

Publicaţi a relatat că activiștii pentru drepturile animalelor au observat pentru prima dată un număr mare de cutii din lemn cu capacele bătute în cuie, în care se aflau pisici, în apropierea unui cimitir.

Aceștia au patrulat pe străzi timp de șase zile și, când camionul a început să transporte pisicile la abator, au intervenit și au chemat poliția, se arată în raport.

Un activist citat de publicație a declarat că jumătate de kilogram de carne de pisică se poate vinde cu aproximativ 4 dolari, trecând drept carne de oaie și de porc. Fiecare pisică cântărește aproximativ patru până la cinci kilograme după ce este procesată.

„Unii oameni face tot ce se poate, pentru că este profitabil”, a declarat pentru The Paper Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele fără stăpân din Jiangsu.

Un alt activist, Han Jiali a declarat că nu este prima dată și că a mai oprit astfel de camioane în Guangdong, o provincie din sudul Chinei.

Raportul a declanșat un nou val de îngrijorare cu privire la drepturile animalelor și la siguranța alimentară.

Țara s-a confruntat în trecut cu o lungă istorie de scandaluri legate de alimente și siguranță.

Un scandal alimentar recent, care a devenit viral, se refereă la un cap de șobolan găsit în mâncarea de la cantina unui colegiu. Inițial, oficialii locali au insistat că era o bucată de gât de rață, dar, pe fondul temerilor de mușamalizare, au fost chemați anchetatori care au constatat contrariul.

În timp ce China are legi care reglementează și protejează animalele de fermă și animalele pe cale de dispariție, nu există o lege generală care să vizeze cruzimea față de animalele de companie și față de câinii și pisicile fără stăpân.

Autoritățile  au fost criticate în 2021 pentru moartea mai multor animale de companie eutanasiate după ce proprietarii lor au fost testați pozitiv la Covid. Un incident special, care a implicat un lucrător sanitar care a bătut un corgi până la moarte cu o lopată, a declanșat o explozie de furie.

Source

Distribuie știrea