1 decembrie. Două marşuri ale românilor din ţară şi din diaspora au fost organizate la Alba Iulia

Ceremonii militare la Alba Iulia la Centenarul Marii Uniri

Primii care au plecat în marş au fost românii veniţi de peste graniţă. În număr de aproximativ o sută, aceştia purtau veste inscripţionate cu textul “Diaspora Europeană” şi fluturau steaguri tricolore. Ei au respectat măsurile sanitare, purtând mască de protecţie.

Participanţii la celălalt marş, organizat de AUR, au respectat mai puţin măsurile de protecţie, doar pe alocuri fiind observat câte un participant cu mască. La acest al doilea marş au participat peste 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe ale ţării. Au fost prezenţi şi cei doi copreşedinţi, George Simion şi Claudiu Târziu.

Manifestanţii au scandat lozinci unioniste, cum ar fi “Basarabia e România”, “Unire” şi “România n-a avut graniţă la Prut”. Participanţii aveau fulare tricolore şi steaguri tricolore. Printre ei s-a remarcat un grup de câteva zeci de persoane venite din Maramureş, îmbrăcate în costume populare tradiţionale zonei, care s-au încins într-un joc specific regiunii.

“Marşul Unirii” este un eveniment care are loc de câţiva ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, organizatorul fiind în trecut Platforma Unionistă “Acţiunea 2012”. Sursa: Agerpres.

Source

Distribuie știrea