• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

20 de ani de la lansarea primului film din seria Harry Potter

Dec 26, 2021

Pentru mulți…foști copii, astăzi adulți, e poate greu de crezut că se împlinesc 20 de ani de când Harry Potter și piatra filozofală a apărut în cinematografe. Deja micul vrăjitor era faimos de câțiva ani buni – și părinții știau că urmează să fie… târâți la film, de voie de nevoie.

Aventurile lui Harry Potter au ajuns în toate colțurile globului: chiar și în Egipt, fanii au sărbătorit 20 de la primul film cu un târg aniversar. De unde nu putea să lipsească Jobenul Magic și bineînțeles „uniformele” de la Hogwarts. Ce-i atrage pe tinerii egipteni la aceste aventuri?

Majoritatea vedetelor francizei vor discuta și vor sărbători chiar în decorurile originale cu prilejul unui documentar aniversar. Fanii sunt abia așteaptă și, după cum veți vedea imediat, nu numai la noi se poartă amestecul limbii materne cu engleza…

La târgul de la Cairo s-au făcut concursuri de așa-zise „vrăji”, s-au împărțit puncte pentru case, ba chiar s-au comercializat și poțiuni – din fericire, verificate, aprobate și fără niciunul dintre efectele… de multe ori neașteptate din lumea lui Harry Potter.

Source