2025, o țintă reală ca România să intre în programul Visa Waiver? Ambasadoarea SUA: Acesta este momentul să aplicaţi pentru viză

România face pași importanți să fie acceptată în programul Visa Waiver. Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, încurajează în continuare cetățenii români să aplice în număr cât mai mare pentru o viză în Statele Unite.

Procentul de acceptare a solicitărilor va fi evaluat la sfârșitul lunii septembrie. Ca să intre în program, România trebuie să aibă o rată de refuz a vizelor de sub trei procente.

Ambasadoarea Kavalec a vorbit într-un interviu la TVR despre momentul în care țara noastră va fi parte a Visa Waver.

„Suntem în ultimul trimestru al campaniei noastre şi acesta este momentul să aplicaţi pentru viză. Nu este deloc o chestiune politică, ci este strict o problemă legată de cifre. Aşa cum ştiţi, cu cât numărătorul creşte, iar numitorul scade cu atât este mai bine, nu? Aş cere oricui are o viză, chiar dacă nu a expirat încă, vă rog reînnoiţi-o şi ajutaţi-ne în această campanie. Am avut privilegiul de a-l întâlni pe Hagi recent, am întâlnit şi alte celebrităţi care au venit să ne ajute să răspândim vestea.”

Dacă anul 2025 este în continuare o țintă reală ca România să intre în programul Visa Waiver, veți afla din interviul acordat de ambasadoarea Statelor Unite, Kathleen Kavalec, jurnalistei Ramona Avramescu , care va fi difuzat integral, luni, 8 iulie, într-o ediție specială a emisiunii Frontul, de la ora 19.00, și în emisiunea Prim-Plan, de la ora 21.00. Interviul va fi disponibil și pe site-ul tvrinfo.ro.

Distribuie știrea