70 de migranți, între care și copii, aflați într-o ambarcațiune de lemn, au fost salvați în apropiere de Vama Veche

Alertă în Marea Neagră. 70 de transfugi, printre care şi copii, aflați într-o ambarcațiune din lemn, au fost salvaţi în această dimineaţă de autorităţile române. Vasul, cu o lungime de 14 metri, aflat în pericol de scufundare, a fost remorcat de navele Agenţiei de Salvare a Vieţii pe Mare și Gărzii de Coastă.

19 August 2022, 12:18 (actualizat 19 August 2022, 12:43) Știrile TVR |

Nava se afla la 30 de mile est față de Vama Veche, la miezul nopții. O ambarcațiune a Pazei de Coastă care se afla în misiune de patrulare pe Marea Neagră a observat o țintă suspectă.

Pescadorul pe care se aflau migranții nu avea semnalele luminoase pornite și nici nu a răspuns apelului lansat de polițiștii români care au încercat să îi contacteze pe cei de la bord.  În aceste condiții a început operațiunea de identificare a ambarcațiunii. Mijloacele de salvare existente la bordul navei erau insuficiente.

La cadrul operațiunii au mai participat a altă ambarcațiune de la Paza de Coastă, dar și o navă aparținând Agenţiei de Salvare a Vieţii pe Mare.

Pe parcursul nopții ambarcațiunea plină cu transfugi a fost remorcată în siguranță până în dana de pasageri a Portului Constanța, unde încep procedurile de identificare a acestora.

Comandantul și ambarcațiunea sunt turcești, iar cei aflați la bord sunt transfugi turci sau sirieni, potrivit primelor informații.

Source