• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

70% din populația Spaniei este vaccinată, dar restricțiile se mențin

Aug 19, 2021

În Andalucia patronii localurilor trebuie să țină un registru al clienților pentru a depista contacții în cazul în care o persoană este depistată pozitiv.

În Aragon restaurantele și chiar discotecile se închid după miezul nopții, iar consumul la bar și ringul de dans sunt interzise. În Asturias nu se mai vinde alcool după ora 22.00, iar în Baleare și Catalonia accesul pe plaje între ora 12.00 și 6.00 dimineața este interzis. Multe regiuni au limitat numărul reuniunilor la 10 persoane, iar în jumătate din Spania este în vigoare carantina de noapte.

Autoritățile au renunțat însă la condiționarea accesului în baruri și restaurante de certificatul covid, după ce judecătorii din Galicia au respins măsura.

Spania a vaccinat până acum cu ambele doze 30 de milioane de persoane, iar Asturias este prima comunitate care atinge obiectivul de 70 la sută din populație vaccinată. La nivel național, pentru a se grăbi procesul de imunizare, autoritățile sanitare au hotărât să reducă intervalul de așteptare al celor trecuți prin boală la doar două luni, în loc de 6.

Vârful celui de-al cincilea val al pandemiei cu care se confruntă Spania a fost atins la sfârșitul lunii iulie când rata de infectare depășea 700 de infectări la suta de mii de locuitori. Acum, însă, incidența a scăzut sub 400 de cazuri.​

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *