„Am găsit pe mal numai papuceii și tricoul”. Pericole mortale la scăldat. Un copil şi doi adolescenţi s-au înecat

Temperaturile sufocante îi fac pe mulţi să se aventureze în apele râurilor, în locuri neamenajate şi periculoase. Un copil de 10 ani din judeţul Suceava şi doi adolescenţi din Timiş s-au înecat la scăldat. Informații care vă pot afecta emoțional!

Băiatul de 10 ani era din orașul Liteni. A plecat aseară cu o prietenă să facă baie în râu, într-o zonă periculoasă, unde se întâlnește Siretul cu râul Suceava. Nu a apucat să înoate prea mult, curentul l-a tras în adânc. Fata a anunțat imediat familia.

A sărit gardul și s-a dus la râu. A venit fata aia înapoi și a zis tanti, vezi că Alex s-a băgat în apă, l-am strigat, dar nu a mai venit. Am găsit pe mal când am ajuns eu numai papuceii și tricoul și restul, nimic, mărtuirsește mama băiatului.

Pompierii au încercat să îl găsească aseară, iar azi scafandrii au reluat căutările.

Alin Găleată, purtător de cuvânt, ISU Suceava: Nu este un loc potrivit penrtru scăldat. Am atras atenția asupra acestui aspect, se execută lucrări, chiar dacă apa pare foarte mică există locuri în care poate ajunge la 4-5 metri.

Și în Sânnicolau Mare, în județul Timiș, doi adolescenți de 13 și de 15 ani s-au înecat la scăldat. Au fost luați de curenți.

După mai multe ore de căutări, scafandrii au reușit să le găsească trupurile și să le redea familiilor.

Canicula îi face pe oameni să uite de pericole. Pe malul râului Timiș erau mulți cei care își întinseseră prosoapele în iarbă și se racoreau în apă.

Pompierii militari ne recomandă să nu ne scăldăm în lacuri sau râuri cu malurile abrupte și curenți puternici și să înotam doar în locuri special amenajate.

Nu trebuie să sărim de pe platforme sau poduri și nici să intrăm în apă înfierbântați, în stare de ebrietate sau pe timpul nopții.

Iar copiii nu trebuie sub nicio formă lăsați nesupravegheați în preajma apei.

Distribuie știrea