Avem un nou soi de usturoi românesc, la fel de arătos ca acela de import, dar cu aromă și iuțeală specifice soiurilor noastre. Danubius, așa cum a fost botezat, a fost creat în Laboratoarele Băncii de Gene din Buzău. Danubius a trecut toate testele – de la dimensiune şi productivitate până la rezistenţa la Secetă.
Valentin Jecu este cel mai mare cultivator de usturoi din judeţul Buzău, cu o suprafață de 20 de hectare într-o comună de lângă Râmnicu Sărat.
Fermierul e în plină campanie de recoltare a unui soi nou, creat de cercetătorii Băncii de Gene din Buzău.
Usturoiul Danubius întrece alte soiuri românești nu doar prin gust, ci şi prin aspect.
În plus, tulpina puternică le permite fermierilor să-l recolteze cu utilaje agricole.
Cel mai nou usturoi românesc a trecut inclusiv testul rezistenței la secetă.
În primăvară, a plouat extrem de puțin în Câmpia Râmnicului, iar terenul pe care a fost înființată cultura de usturoi nu a fost irigat.
Cel mai nou usturoi românesc va ajunge în piețe luna viitoare.