Trafic aglomerat pe drumul național către vama Calafat. Ministerul de Interne explică de ce circulația se desfășoară cu dificultate

Circulaţia rutieră pe DN 56, către vama Calafat, se desfăşoară cu dificultate duminică, din cauza valorilor crescute de trafic în această perioadă, a transmis IPJ Dolj.

Sâmbătă, în intervalul orar 21.00 – 24.00, în zonă au fost ploi torențiale și vânt puternic, ceea ce a dus la ambuteiaje și timpi crescuți în punctul de trecere a frontierei Calafat, a precizat și Ministerul de Interne. Traficul este intens și pentru că Valea Oltului a fost închisă circulației, iar pe Podul de la Giurgiu sunt impuse restricții de trafic.

Duminică la prânz, timpul de așteptare pe sensul de ieșire de la Calafat este de aproximativ 20 minute pentru autoturisme și 240 de minute pentru camioane.

Se lucrează cu personal suplimentat și este folosită la maximum capacitatea punctului de frontieră, mai arată MAI.

Coloana de camioane se intinde la amiază pe aproximativ 8 kilometri.

Traficul este extrem de aglomerat de la Maglavit la Calafat, iar şoferii de TIR şi-au pierdut răbdarea, mai ales că turiştii care intră şi ies din ţară nu mai respectă regulile, a transmis inițial IPJ Dolj.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să circule cu prudenţă, astfel încât să nu fie implicaţi în evenimente rutiere nedorite„, a avertizat conducerea Inspectoratului de Poliție.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare în vama Calafat era duminică dimineață de aproximativ 40 de minute. 

„A fost suplimentat efectivul care acţionează, fiind angrenaţi şi poliţişti de ordine publică, care au calitatea de poliţist rutier. De asemenea, în zona Calafat, au fost direcţionaţi şi s-au deplasat poliţişti ai Serviciului Rutier Dolj, care în acest moment sunt prezenţi pe DN 56 şi acţionează pentru fluidizarea traficului rutier”, a anunţat Inspectoratul Județean.

Distribuie știrea