Kamala Harris l-a devansat pe Donald Trump în primul sondaj după retragerea lui Biden, iar fondurile de campanie au explodat

La trei zile după ce Joe Biden a abandonat cursa electorală și i-a predat ștafeta, Kamala Harris l-a devansat în sondaje pe Donald Trump. În plus, de aseară până azi, echipa de campanie a strâns 126 de milioane de dolari. Dar republicanii contesta faptul că fondurile de campanie strânse până acum pot fi preluate de Kamala Harris și fac plângere la Comisia electorală federală.

După primul miting electoral, Kamala Harris s-a întors la bordul lui AirForce Two la Washington. În cursul acestei seri, Conitetul național al democraților se va reuni virtual pentru a decide care sunt următorii pași, astfel încât, tabăra republicanilor să nu aibă nici o șansă de a contesta candidatura vicepreședintei.

Că să obțină nominalizarea ar fi avut nevoie de votul a 1976 de delegați, ori în acest moment, Kamala Harris poate conta 2688, în mai puțin de 24 de ore de la anunțarea candidaturii. Și, la fel de important, o mulțime de potențiali concurenți au optat să nu între în luptă și și-au oferit și sprijinul vicepreședintelui.

Kamala Harris, vicepreședinte SUA: În rolurile pe care le-am avut, m-am ocupat de infractori de toate felurile. Prădători care au abuzat de femei, oameni care au fraudat și au înșelat clienții, trișori care au încălcat regulile pentru propriul lor câștig. Așa că ascultați-mă când vă spun: știu genul lui Donald Trump.

În replică, Donald Trump o acuză pe Kamala Harris printr-un mail că a salvat „ucigași acuzați, violatorii și alți infractori violenți”, iar candidatul republican spune că nu se teme de confruntarea care ar trebuie să aibă loc în septembrie.

Pentru democrați totul pare mai ușor acum pentru că subiecte cum ar fi avortul, vor fi mult mai ușor de abordat. Deocamdată, Kamala Harris este candidată de facto.

Convenția democraților începe pe 19 august, dar votul candidaților la președinție și vicepreședinție ar putea începe chiar de săptămâna viitoare. Este prevăzut în proiectul de plan pe care Comitetul național democrat îl va dezbate în această seară.

Kamala Harris, vicepreședinte SUA: Intenția mea este să câștig această nominalizare și să câștig. Așa că în zilele și săptămânile următoare, eu, împreună cu voi, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a uni Partidul nostru Democrat, pentru a uni națiunea noastră.

Președintele Comitetului național democrat a declarat presei americane că un candidat va fi livrat până pe 7 august. După o dezbatere asupra potențialului apel nominal anticipat, oficialii partidului au spus că procesul de nominalizare pentru oricine se califică pentru a servi ca partener de candidatură pentru Harris va avea loc acum între 1 și 7 august.

Distribuie știrea