Creștere îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19 în țara noastră. Numărul bolnavilor este cu 70% mai mare

Creștere îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19 în țară noastră. Într-o singură săptămână, saltul este de peste 70%. Este cel mai mare număr înregistrat după perioada pandemiei, spun specialiștii. Valul de îmbolnăviri este favorizat de aglomerările din stațiuni, aeroporturi, festivaluri, dar și de filtrele neschimbate din aparatele de aer condiționat. Medicii ne reamintesc cât de important este să ţinem cont de măsurile de igienă şi de protecţie.

În judeţul Iaşi, în iunie au fost 25 de cazuri de Covid-19 înregistrate. Luna următoare, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la peste 200. Numărul real de infectari este, cu siguranță, mai mare; mulți dintre cei care se îmbolnăvesc se testează și se tratează acasă.

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi: Avem peste 30 pacienți care necesită monitorizare și tratament, în regim de spitalizare continuă.

Manuela Trifan, medic, DSP Iaşi: În luna iulie a ajuns la 203. Creșterea evidență este în ultima săptămână. Perioada de concedii, favorizează aglomerări, deplasările în străinătate, contribuie la un portaj mare de virus.

Zilnic, ajung la urgențe zeci de pacienți cu simptome de răceală, mulți sunt diagnosticați cu Covid. Sunt îmbolnăviri și printre angajații din spitale, majoritatetea cu forme ușoare, care nu necesită internare.

Dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iaşi: Sunt pacienți cu manifestări de viroză, pierderea gusutlui și a mirosului. Unii prezintă manifestări severe, acute.

Și în județul Timiș, numărul de cazuri de COVID s-a dublat de la o săptămâna la altă. Printre pacienții care ajung la spital cu dureri în gât, tuse sau febra sunt foarte mulți copii. Unii rămân internați.

În întrega țară, în ultima săptămână, au fost înregistrate aproape 3.500 de cazuri noi de COVID, în creștere cu peste 70 de procente, față de săptămâna precedentă. Opt oameni, care aveau și alte probleme de sănătate, au murit în aceeași perioadă. Grijă mare trebuie să aibă cei cu boli cronice – să evite aglomerațiile și să nu renunțe la o igienă cât mai riguroasă a mâinilor.

Distribuie știrea