Antony Blinken, la Tel Aviv, pentru a obține un acord de încetare a focului în Gaza. Kamala Harris: Trebuie să eliberăm ostaticii

Secretarul american de stat, Antony Blinken, a ajuns la Tel Aviv, pentru a obține un acord de încetare a focului în Gaza, în schimbul eliberării celor ținuți captivi de Hamas. Este prioritatea zero a Washingtonului în politica externă, pe fondul temerilor unei escaladări, ca urmare a uciderii a 2 lideri de prim-rang Hamas și Hezbollah.

Este al nouălea turneu diplomatic al lui Blinken în regiune, de la atacurile din octombrie anul trecut.

Secretarul de stat se întâlnește luni cu premierul Netanyahu, la câteva ore după ce Hamas a anunțat că ideea unui proxim acord este o iluzie. Acordul tranzitoriu la care s-a ajuns săptămâna trecută, la Doha, este văzut de Hamas drept prea apropiat de poziția premierului israelian.

Statele Unite vor să anunțe cât mai repede o încetare a focului, pe măsură ce la Washington atenția începe să se îndrepte către alegerile din noiembrie.

Reporter: Credeți că premierul israelian Netanyahu este pregătit să accepte un acord de încetare a focului?

Kamala Harris, vicepreşedintele SUA: Nu voi vorbi în numele lui, dar vă voi spune că aceste conversații sunt în curs de desfășurare și nu renunțăm. Și vom continua să lucrăm din greu la asta. Trebuie să obținem o încetare a focului și trebuie să eliberăm ostaticii.

Distribuie știrea