Simona Halep, despre cazul de dopaj al lui Sinner: S-a judecat total diferit, eu am avut foarte mult de suferit. Toți sportivii ar trebui tratați la fel

„Nu este deloc corect cum am fost judecată comparativ cu Jannik Sinner!” este indignată Halep că numărul 1 ATP nu a fost suspendat nici măcar o zi pentru doping neintenționat. Simonei i se refuză reinstalarea pe locul 55 mondial după ce i s-a interzis, nelegal, să joace 8 luni.   

Halep nu își ascunde revolta după ce italianul Jannik Sinner nu a fost judecat imediat pentru dopaj cu clostebol în timp ce ea a așteptat un an și jumătate pentru un verdict similar de contaminare accidentală:

Simona Halep: Nu cred că este vorba de apărare, este ceva foarte clar și foarte vizibil. S-a judecat total diferit iar eu am avut foarte mult de suferit. Am așteptat enorm, ceea ce nu mi se pare deloc corect.

Pregătit de fostul ei antrenor Darren Cahill, Sinner nu a fost suspendat nici măcar o zi pentru steroidul anabolic sintetic care dezvoltă mușchii și reduce oboseala în timp ce Simona a fost ineligibilă încă o jumătate de an după expirarea perioadei de interdicție.

Simona Halep: Cred că toți sportivii ar trebui să aibă aceeași judecată și să fie tratați la fel indiferent că eşti numărul 1 sau 200. Cred că ar trebui să fie judecați la fel. Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat. 

Fără a apuca să semneze contract cu spaniolul Carlos Martinez după ce în timpul antrenamentelor cu acesta de la București s-a accidentat grav la genunchi, Halep l-a reangajat pe Daniel Dobre care i-a recomandat tratament, la Veneția, pentru condropatia diagnosticată.

Simona Halep: Daniel Dobre o să fie antrenorul meu. A fost este și va fi alături de mine și mă bucur tare mult pentru că este un om deosebit.

Distribuie știrea