Mobilierul urban e distrus pe mai toate marile bulevarde administrate de Primăria Capitalei. Pe Calea Dorobanți, stâlpii montați ca să impiedice parcarea pe trotuar sunt rupți sau îndoiți.
Pe Bulevardul Magheru, la o aruncătură de băț de Piața Universității, mulți dintre opritorii din beton sunt scoși sau înclinați, lipsesc dale din pavajul pietonal, iar un coș de gunoi care trebuia prins în beton poate cădea oricând peste picioarele unui pieton. Pe Șoseaua Nicolae Titulescu, un gard ros de rugină ce poate deveni periculos din cauza bucăților ascuțite.
Adevărate capcane ce pot provoca accidente.
Specialiștii în urbanism spun că s-a ajuns în această situație din cauza vandalismului, dar și pentru că primăria nu se implică.
Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Capitalei spune că ultimele investiții în refacerea mobilierului urban au fost făcute în perioada 2012-2014, iar de atunci nu a fost încheiat niciun contract de întreținere.
Din același răspuns mai aflăm că în acest an nu s-a făcut nicio lucrare de reparație a mobilierului urban. Mai grav este că „din cauza situației financiare dificile în care s-a aflat Primăria București”, în 2021 nu s-au alocat bani pentru astfel de cheltuieli. Urgențele le rezolva Administrația Străzilor București, în regie proprie.