
Guvernul de la Londra susține că timpii lungi de așteptare sunt din cauza numărului redus de vameși francezi care verifică documentele de călătorie ale britanicilor care intră în Uniunea Europeană.
Nici la intrarea în Eurotunel nu este mai simplu – cozile se întind pe o distanță de trei kilometri.
”Am avut feriboatul la 9.30 aşa că ne-am planificat călătoria pentru a ajunge cu două ore mai devreme, la 7.30 dimineaţa. Iar acum este ora 20.12 şi încă nu am ajuns”, spune un șofer.
Francezii care au fost în excursie în Regatul Unit abia așteaptă să ajungă acasă, însă aglomerație face ca drumul să li se pară infernal.
Nici pe șoselele din Franța nu este mai simplu. Parizienii care au plecat în vacanță sâmbătă dimineață au fost nevoiți să aștepte câteva ore la stațiile de taxare de pe autostrăzi.
Elvețienii care au plecat în vacanță sâmbătă dimineață au rămas blocați în trafic mai multe ore. O coadă de 15 kilometri s-a format la intrarea unui tunel, după ce o mașînă s-a stricat. Șoselele din Elveția au devenit aglomerate de la începutul verii, în special cele spre sudul țării.
Și în Croația, autoturismele cu turiști care pleacă în vacanțe pe insulele din Marea Adriatică au blocat șoselele. Mașinile au stat pe loc minute întregi, s-au mai deplasat câțiva metri, după care s-au oprit din nou. Iar la urcarea pe feriboturi sunt alte cozi și alte ore de așteptare.