Elon Musk, furtună pe Twitter după ce a scris că victoria pentru Ucraina este puțin probabilă într-un „război total”. „Dacă vă pasă de poporul Ucrainei, căutați pacea”. Medvedev: Bravo, Elon Musk!

„Dacă vă pasă de poporul ucrainean, trebuie căutată pacea”. Este replica incendiară a lui Elon Musk, în linia de propagandă clară adoptată de Kremlin încă de la începutul invaziei din Ucraina. Deși Musk a ajutat Kievul de la bun început, răspunzând apelurilor de trimitere a sateliților săi pentru a menține comunicațiile în Ucraina atacată și bombardată de ruși, Musk pare că schimbă acum, în mod surprinzător, direcția. Demonstrațiile sale temperamentale din trecut îl fac unul dintre bogații excentrici ai planetei. Totuși, mesajul său nu a rămas fără ecou nici în Ucraina, dar, surprinzător, nici în Rusia.

04 Octombrie 2022, 08:54 (actualizat 04 Octombrie 2022, 08:56) Știrile TVR |

Mesajul lui Elon Musk / FOTO: twitter.com/elonmusk

„Rusia a trecut la mobilizare parțială. Vor trece la mobilizarea totală de război dacă Crimeea se va afla la risc. Bilanțul morților de ambele părți va fi devastator”, a scris Elon Musk pe Twitter.

„Rusia are o populație de 3 ori mai mare decât a Ucrainei, deci victoria pentru Ucraina este improbabilă într-un război total”, a ținut să calculeze Musk.

„Dacă vă pasă de poporul ucrainean, trebuie căutată pacea”, a conchis el, adoptând practic nota de propagandă lansată de trollii angajați de Kremlin pentru a influența opinia publică încă de la declanșarea războiului.

Musk a lansat și un sondaj cu, probabil, condițiile unei păci, în viziunea afaceristului: noi chemări la vot în regiunile anexate – „Rusia pleacă dacă aceasta este voința poporului”, „Crimeea parte din Rusia, cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov)”, surse de apă către Crimeea asigurate, Ucraina rămâne neutră.

În replică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a întrebat simplu: Care Elon Musk vă plăcea mai mult? Opțiunile de răspuns: Cel care sprijină Ucraina / Cel care susține Rusia.

O reacție dură a venit din partea ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

„Cei care propun ca Ucraina să renunțe la propriul popor și la propriul teritoriu – probabil ca să nu lovească ego-ul rănit al lui Putin sau pentru a salva Ucraina de la suferință – trebuie să înceteze să mai folosească cuvântul ‘pace’ ca eufemism pentru ‘a lăsa rușii să ucidă și să violeze mii de ucraineni nevinovați și să acapareze și mai mult pământ'”, a tradus și a explicat Kuleba mesajul lui Elon Musk.

„Salutări, Elon Musk”, a transmis Dimitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, care a menținut un discurs agresiv, virulent și pro-Putin de la declanșarea invaziei.

Medvedev nu se dezminte nici acum, cu toată identificarea lui Musk cu linia de propagandă a Kremlinului.

„Cu toate acestea, agentul din umbră și-a pierdut acoperirea. Merită un nou rang, repede”, a scris ironic Medevedev.

„În următorul său tweet va spune că Ucraina este un stat artificial. Anticipez…”, râde Medvedev.

Mai puțin protocolar, într-o linie a unui alt discurs, în care Kremlinul e permanent luat peste picior, consilierul prezidențial Oleksii Arestovych, fost ofițer în serviciile de informații ale Ucrainei, a rezolvat situația cu umor, prelucrând o fotografie mai veche, de la arestarea omului de afaceri Viktor Medvedchuk, predat rușilor în cel mai mare schimb de prizonieri, de acum două săptămâni.

„Lucrăm rapid”, a scris el în descrierea pozei.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea