A fost un an dificil pentru producătorii de vin din România. Vara călduroasă și secetoasă, urmată de episoade de ploi abundente, a dat peste cap planurile viticultorilor. În vestul țării însă, după ce s-a recoltat, situația este mai mult decât mulțumitoare: producția de struguri este peste medie din punct de vedere cantitativ, iar vinul se anunță a fi unul de excepție.
Suntem la începutul lunii octombrie, perioada în care ar fi trebuit să se culeagă strugurii din soiul Cabernet Sauvignon. Din cauza temperaturilor ridicate de peste vară, toți strugurii s-au copt în același timp. Așa că toate soiurile au fost culese deja.
Odată culeși, strugurii albi și roșii au fost storși, iar vinul proaspăt obținut a ajuns în butoaie de stejar. Aici rămân mai multe luni, în funcție de soi.
Pentru ca vinul să fie unul de excepție, specialiștii lucrează în această perioadă la foc continuu.
Jumătate din producția de vin realizată la această podgorie pleacă la export.
Din cauza creșterilor de prețuri la energie și combustibil și producătorii de vin din vestul țării intenționează să majoreze ușor prețul vinului.