„Învaţă România – Profi de 10”, o campanie TVR1 și TVR INFO | Puterea exemplului, în satul dâmbovițean Picior de Munte

În satul Picior de Munte, din judeţul Dâmboviţa, am întâlnit nu doar profesori dedicaţi meseriei, ci adevărate exemple pentru comunitate şi, cel mai important, pentru elevii pe care îi îndrumă. Sunt învăţători şi profesori care au ales să rămână în satul lor şi să-i înveţe pe copiii de acolo. Unii chiar au muncit pe şantier, la ridicarea construcţiei.

10 Octombrie 2022, 19:55 (actualizat 10 Octombrie 2022, 21:14) Știrile TVR |

Învăţătorii şi profesorii cu vocaţie construiesc România viitorului. Chiar dacă sistemul de învăţământ este într-o permanentă reformă şi problemele se rostogolesc an de an, jurnaliştii TVR INFO au găsit profii de 10, cei care învaţă România – o campanie a Ştirilor TVR.

La mijlocul anilor ‘70, în satul Picior de Munte era nevoie de o școală nouă. Cea veche se dovedea neîncăpătoare pentru cei peste 500 de copii.

Dacă autoritățile aveau vistieria secătuită, după inundațiile care devastaseră mare parte din țară, profesorii au dat semnalul către localnici. Oamenii ne spun cât de dificil a fost. Școala cea nouă a fost inaugurată în 1983.

Sprijin pentru școala din satul Picior de Munte a venit de peste tot, în anii ‘80. Școlile de meserii din județul Dâmbovița au asigurat mobilierul necesar – bănci, catedre, table, toate accesoriile. Iar inspectoratul Școlar Județean s-a îngrijit de dotarea laboratoarelor. Învățătoarea Liliana Chivulescu ne povestește despre mama ei, Gheorghița Chivulescu, profesoară de Biologie, care a obținut materialele necesare dotării laboratorului de profil de la un coleg din București.

Profesoara de Limba și Literatură Română, Larisa Mihaela Baciu, a fost elevă a acestei școli. Cea care i-a predat aceeași disciplină i-a fost și model și astfel s-a decis să-i urmeze la catedră, acum 16 ani.

28 de cadre didactice îndrumă astăzi cei 400 de elevi, câți are școala din localitatea Picior de Munte.

Source

Distribuie știrea