Locuitorii din Popești-Leordeni sunt disperați din cauza mirosului greu de suportat care se simte de câteva seri

De aproximativ o săptămână, locuitorii orașului Popești-Leordeni de lângă București sunt terorizați de mirosuri pestilențiale care se fac simţite odată cu lăsarea serii. Deocamdată, comisarii Gărzii de Mediu nu ştiu care este sursa poluării şi iau în calcul mai multe cauze, până la finaliziarea măsuratorilor. Cert este că numai în ultima săptămână, Garda de Mediu Ilfov a primit aproape 400 de sesizări referitoare la disconfortul olfactiv.

11 Octombrie 2022, 17:22 (actualizat 11 Octombrie 2022, 19:19) Știrile TVR |

De aproximativ o săptămână, locuitorii oraşului Popeşti-Leordeni, situat în apropierea Capitalei, se plâng că, odată cu lăsarea serii, aerul devine irespirabil din cauza mirosurilor pestilențiale. Acesta este și motivul pentru care, în ultimele zile, Garda de Mediu Ilfov a înregistrat 398 de sesizări privind disconfortul olfactiv.

Reprezentanții primăriei cred că mirosul pestilenţial vine dintr-o sursă controlată, deoarece acesta se face simţit odată cu lăsarea întunericului.

Alin Todireanu, city manager, Popeşti-Leordeni: Ideea este că după ora 21.00, în fiecare noapte, suntem loviţi pe zona asta de un miros de care nici noi nu suntem în cunoştinţă de cauză, de unde ar putea proveni. Ca şi măsuri, am luat legătura cu cei de la Garda Naţională de Mediu, am luat legătura cu toate autorităţile competente. Încercăm să ne dăm seama. Aşteptăm cu mare interes rezultatul analizelor.

Într-un răspuns pentru Ştirile TVR, Garda de Mediu Ilfov ne-a transmis că a montat mai multe echipamente pentru monitorizarea calităţii aerului, în special, pentru măsurarea hidrogenului sulfurat.

Aurelian Păduraru, comisar general, Garda Naţională de Mediu: În momentul de faţă, aşteptăm rezultatul acestor măsurători pentru a vedea unde avem depăşiri şi la ce poluanţi.

Garda de Mediu Ilfov a anunțat că a făcut mai multe controale la obiectivele industriale din apropierea zonei vizate de reclamații. Printre acestea se numără: platforma IMGB, depozitul de deşeuri Vidra, fostul depozit de deşeuri Glina, staţia de epurare Glina şi halele de depozitare Splaiul Unirii-Galaxy.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că, în urma unui control la Depozitul de deşeuri Vidra, a fost aplicată o amendă de 100.000 de lei pentru mai multe neconformităţi constatate.

Source

Distribuie știrea