Traficul este blocat în Clisura Dunării, pe Drumul Național 57, la limita județelor Caraș-Severin și Mehedinți: mai multe stânci s-au prăbuşit de pe versanți pe carosabil. Nimeni nu trecea pe drum în acel moment. Acum în zonă sunt indicatoare de acces interzis, iar drumarii au început să înlăture rocile de pe şosea. Între Orșova şi Moldova Nouă se poate circula deocamdată pe o rută ocolitoare.
În Bihor, o furtună a pus la pământ copaci și stâlpi de electricitate. Au căzut inclusiv pe mașini. Pompierii au intervenit în mai multe orașe, inclusiv în Oradea, unde au înlăturat şi o porțiune dintr-un acoperiș smuls de vânt. Județele din vestul țării au fost sub cod galben de vânt puternic, cu rafale de până la 75 de kilometri pe oră.
În munți, la altitudine mare, a fost cod roșu de viscol extrem. În stațiunea Parâng, vizibilitatea a fost aproape zero, din cauza zăpezii spulberate puternic, în timp ce în zonele joase ale județului Hunedoara au fost 14 grade și ploaie.
Ovidiu Bodean, şef salvamont Hunedoara: Uitați condițiile la 1.800 de metri, abia mă țin pe picioare, vântul suflă la rafală cu 140 de km la oră. Sfătuim turiștii să nu părăsească stațiunea în niciun fel!
Vântul a suflat puternic și în Făgăraș şi Bucegi. Instalațiile de transport pe cablu către Cota 2.000 din Sinaia au fost oprite. La 1.400 însă, turiștii au înfruntat vântul, pentru a se bucura de zăpadă.
Administratorii pârtiilor așteaptă ca vântul să scadă în intensitate, pentru a putea intra cu utilajele să niveleze zăpada. Vremea rea continuă în Carpații Meridionali, la înălțime – până mâine seară se menține un cod portocaliu de vânt puternic de peste 100 de km la oră.
Articole pe aceeaşi temă