500 de biciclete, la dispoziția clujenilor, gratis. Bicicliștii se plâng că orașul are prea puține trasee amenajate

Mișcarea în aer liber merge că roate la Cluj Napoca. Mai exact pe două roți. Și pe deasupra gratis! Primăria pune la dispoziția locuitorilor câteva sute de biciclete prin programul de bike sharing, pentru a-i încuraja să folosească mijloacele alternative de transport. Ideea este lăudabilă, spun bicicliștii, care se plâng însă că orașul are prea puține trasee amenajate.

14 Martie 2023, 22:12 (actualizat 14 Martie 2023, 22:15) Știrile TVR |

500 de biciclete puse la dispoziție de primărie anul acesta vor fi disponibile gratuit timp de o oră pe zi, pentru locuitorii din Cluj-Napoca.

Clujenii se pot bucura de un nou sezon, însă pentru asta trebuie să își facă un card pe siteul primăriei sau la sediile de cartier. Cei care au de patru ani cardul, trebuie să îl reînnoiască.

Inițiativa îi bucură pe mulți localnici, care consideră că proiectul încurajează mijloacele de transport prietenoase cu mediul.

Sunt însă și clujeni care susțin că infrastructura pentru biciliști este deficitară.

Radu Mititean, preşedintele Clubului de Cicloturism Napoca: Câteva sute de bicilete la jumătate de milion de locuitori, nici nu mărită să discutăm de proiectul eșuat, gândit în 2009.

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca: În acest moment avem în Cluj 46 km de piste și vom continuă să le extindem.

În momentul de față sistemul de bike sharing din Cluj Napoca are peste 37.000 de utilizatori.

Source

Distribuie știrea