Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Roland Garros după un meci de trei seturi cu italianca Martina Trevisan. Andreea Mitu este în turul doi la dublu

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) s-a calificat în turul al treilea al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, după ce s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4 în fața italiencei Martina Trevisan (27 ani, 97 WTA).

02 Iunie 2021, 15:27 (actualizat 02 Iunie 2021, 16:05) |

Sorana Cîrstea

Sorana a câștigat meciul în două ore și 37 de minute. Primul set a fost unul echilibrat,  dar Sorana a câștgat ultimul ghem contra serviciului și și-a adjudecat prima manșă.

În actul secund,  sportiva noastră a reușit să câștige un singur ghem pe serviciu, astfel că Trevisan s-a desprins la 2-5 și a câştigat  cu 6-3, trimițând meciul în decisiv.

Sportiva din Italia a început mai bine setul trei, când a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Cîrstea a revenit şi a egalat (3-3).  Românca a făcut un break la 4-4, apoi  a servit pentru meci. A salvat două mingi de break, apoi a ratat două mingi de meci, însă a fructificat-o pe a treia și a încheiat setul și meciul cu 6-4.

În acest meci, Sorana Cîrstea a reușit 3 aşi şi a comis o dublă greşeală, chiar la a doua minge de meci, în timp ce Trevisan a avut nu mai puţin de 10 duble greşeli.

Sportivele au avut procentaje scăzute la ambele servicii, au fructificat acelaşi număr de mingi de break (7/13). Cîrstea a avut mai multe mingi direct câştigătoare (29-26), dar şi mai multe erori neforţate (46-28).

Sorana  şi-a asigurat un cec de 113.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

În turul al treilea, o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, care a dispus de elveţianca Belinda Bencic, a zecea favorită, cu  6-2, 6-2.

Singurul meci dintre Sorana Cîrstea şi Daria Kasatkina (24 ani, 37 WTA) s-a încheiat cu victoria rusoaicei, 6-3, 6-1, în 2018, în turul al doilea la Madrid.

Sorana Cîrstea este a doua româncă ajunsă în turul al treilea la Roland Garros, după Ana Bogdan, care a beneficiat de retragerea japonezei Naomi Osaka.

Andreea Mitu, în turul doi la dublu

Perechea alcătuită din românca Andreea Mitu şi kazaha Iulia Putinţeva s-a calificat, miercuri, în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut de cuplul Alicja Rosolska (Polonia)/CoCo Vandeweghe (SUA), cu 3-6, 6-3, 6-2.

Mitu şi Putinţeva au obţinut victoria după o oră şi 48 de minute.

Perechea româno-kazahă şi-a asigurat un cec de 17.250 de euro şi 130 de puncte WTA la dublu.

În turul secund, Mitu şi partenera sa le vor înfrunta pe câştigătoarele din partida Diane Parry/Margot Yerolymos (Franţa) – Nicole Melichar (SUA)/Demi Schuurs (Olanda/N.3).

Miercuri se joacă și meciul dintre Mihaela Buzărnescu și Serena Williams, care a trecut în primul tur de o altă româncă, Irina Begu.

Source

Distribuie știrea