Primarul Sectorului 2: De azi se poate plăti prin sms taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism

Începând de miercuri, în Sectorul 2 al Capitalei se poate plăti prin sms la numărul 7530 taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism, anunţă primarul Radu Mihaiu. De asemenea, se pot depune cereri şi declaraţii în format editabil.

05 Mai 2021, 12:32 (actualizat 05 Mai 2021, 12:37) |

Radu Mihaiu

„În Sectorul 2, Direcţia Venituri Buget Local accelerează aplicarea noilor funcţionalităţi din zona plăţilor digitale. Dacă până ieri puteaţi plăti prin sms taxa pentru eliberarea cărţii de identitate, de azi puteţi plăti prin sms la numărul 7530 taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism. Recent, am adus îmbunătăţiri şi pe site-ul Primăriei, la capitolul „Acte necesare”. Epoca în care printaţi cererile tip, le completaţi de mână şi apoi le scanaţi a apus. Acum, puteţi depune cereri şi declaraţii în format editabil. Ştiu, este doar o treaptă pe „scara schimbării”, dar este una urcată, nu coborâtă. Tot pe site-ul Primăriei veţi observa că toate contractele sunt indexate. Până acum, erau doar scanate şi publicate. Nu puteai depista informaţii după o simplă căutare utilizând cuvinte cheie. Însă, digitalizarea făcută pe bune nu mimează transparenţa, aşa cum s-a tot practicat. Acum, puteţi căuta informaţii utilizând cuvinte cheie, iar motorul de căutare pe care îl utilizaţi le şi depistează. Când nu ai nimic de ascuns, nu foloseşti trucuri”, a scris primarul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Mihaiu menţionează că la Primăria Sectorului 2 este în derulare şi un proiect pe fonduri europene – ePS2, menit să îmbunătăţească circuitul informaţional între compartimentele administraţiei locale, dar şi în relaţie cu cetăţenii. ePS2 este axat pe servicii online – obţinerea certificatului de urbanism, copii ale documentelor de urbanism, eliberare avize, registratură electronică, dar şi arhiva digitală (inclusiv retro-digitalizarea documentelor deja existente în arhivă, scanate şi digitalizate), precizează primarul.

„Noile tehnologii au puterea de a schimba paradigme şi comportamente. Ne simplifică viaţa – interacţiunile digitale simplifică relaţia cetăţeni – administraţie, administraţie – mediul economic. Ne optimizează procesele ceea ce înseamnă reduceri de costuri. Creşte transparenţa procesului decizional şi a cheltuirii banului public. (…) Avem multe „trepte” de urcat şi recuperat. În ultimul raport al Autorităţii pentru Digitalizarea României, suntem pe ultimul loc în UE la disponibilitatea serviciilor publice electronice pentru cetăţeni şi firme. Chiar dacă ne mândrim cu locul 5 în UE la viteza de internet şi cu o infrastructură digitală în zona urbană bine pusă la punct, suntem cu multe „trepte” în urmă la capitolul servicii publice electronice. (…) Instituţiile publice din România au mult de recuperat”, mai scrie primarul Sectorului 2.

sursa agerpres

Source

Distribuie știrea