
Confruntat cu înregistrări video, acesta ar fi recunoscut ce a făcut. Şi anchetatorii au fost socaţi când au văzut că tânarul a comis agresiunea la o oră la care bazinul era arhiplin. Procurorii îi vor audia acum pe părinţii tuturor copiilor antrenaţi de studentul arestat, pentru a afla dacă au fost şi alte victime.
Reprezentaţii CS Dinamo au modificat urgent condiţiile de colaborare a antrenorilor cu clubul, în sensul că aceştia vor fi testaţi psihologic şi, în plus, trebuie să prezinte un certificat de integritate din care să reiasă că nu sunt în vizorul autorităţilor pentru infracţiuni de natură sexuală.
Viorica Chermeş, şefa Secţiei Sport Individual CS Dinamo: Nu tolerăm astfel de comportamente și, bineînțeles că vom lua toate măsurile și pentru a preveni și a nu se mai întâmpla astfel de incidente. Am demarat un proces de analiză psihologică a tuturor colaboratorilor, acest lucru se întâmplă în cazul angajaților militari, dar acum ne răsfrângem și asupra colaboratorilor.
Bazinul de întot era arhiplin în momentul în care s-ar fi săvârşit faptele.
Viorica Chermeş, şefa Secţiei Sport Individual CS Dinamo: Nu era singur cu copilul în momentul acela, în ziua aceea, la intervalul orar respectiv, bazinul era arhiplin.
În lipsa unui verdict definitiv al justiţiei, tânărul nu poate fi deocamdată sancţionat de Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde este student în anul al II-lea, întrucât în regulament nu există o prevedere legată de suspecţii la infracţiuni.
Florin Pelin, rector UNEFS: Conform regulamentelor pe care le avem, o să fie exmatriculat. Dacă Comisia de Etică se sesizează după ce se află verdictul, atunci se va lua şi o decizie.
Agresorul, student la Kinetoterapie, şi-a şocat şi colegii de facultate.
Alin Fediuc, Liga Studenţilor şi Absolvenţilor UNEFS: Atâta timp cât el a reuşit să intre la Facultatea de Kinetoterapie, înseamnă că e un student foarte bun. Concurenţa la noi la admitere este una destul de mare şi intră doar candidaţi care au un background educativ destul de bun.
Psihologii atrag atenţia că agresiunile sexuale au efecte foarte grave asupra victimelor, mai ales la o vârstă atât de fragedă.
Keren Rosner, psiholog: Orice agresiune lasă urme grave asupra minorului, care se vindecă foarte greu sau niciodată. În cazul în care se întâmplă cu o persoană care este investită cu putere, cu respect, copilului i se va destructura toată încrederea în ceilalţi, toate formele de relație pe care le-ar putea stabii în viitor cu persoanele de celălalt sex sau persoane care prezintă o oarecare autoritate.
Statisticele privind abuzurile sexuale comise asupra minorilor sunt tot mai îngrijorătoare în România.
George Roman, director Advocacy – Salvaţi Copiii: Nu ştim prea bine cât de dese sunt situaţiile de acest tip. Ceea ce putem obţine, de pildă, de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului este o cifră care reprezintă doar un vârf de aisberg, 1.000 de cazuri pe an de plângeri cu privire la abuzuri sexuale asupra copilului, însă datele statistice şi studiul realizat de Salvaţi Copiii acum 2 ani de zile arată că 3% dintre părinţi au fost puşi în situaţia de a descoperi că unul dintre copiii lor a fost victima unui abuz sexual. Iar în două treimi din aceste situaţii, agresorul era o persoană necunoscută sau care nu făcea parte din familie.
O fetiță de 7 ani care urma cursuri de înot la Clubul Sportiv Dinamo ar fi fost violată chiar de instructorul său. Mama copilei a alertat poliția, iar tânărul acuzat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Instructorul, care era colaborator al clubului Dinamo de un an, şi-a recunoscut faptele, iar acum riscă până la 12 ani de închisoare.