Peste 30 de mii de oameni au participat la liturghia din Piața Sfântul Petru, în duminica Paștelui catolic

Piața Sfântul Petru de la Vatican a fost plină de credincioșii care au venit să îl asculte pe Papa Francisc, în duminica Paștelui. Suveranul Pontif, cu sănătatea din ce în ce mai șubredă, a făcut un tur de forță în noaptea de Înviere, dar și astăzi, când, la final, a salutat mulțimea din papamobil. Și Regele Charles al Marii Britanii a ieșit în public pentru prima oară după ce a fost diagnosticat cu cancer. El a participat la liturghia de la Catedrala St. George din Windsor.

Peste 30 de mii de credincioși au participat la liturghia din Piața Sfântul Petru oficiată de Suveranul Pontif care la final a transmis tradiționalul mesaj Urbi et Orbi.

Regele Charles al Marii Britanii a participat la slujba de Paște ținută în Catedrala St. George din castelul Windsor. Este prima apariție la un eveniment public de când a fost anunțat diagnosticul de cancer. Suveranul britanic, aparent într-o forma bună, și-a făcut apariția la biserică alături de Regina Camilla. 

De la liturghiae a lipsit însă Prințul William și familia sa. La începutul acestei luni, Kate, Prințesa de Wales a anunțat că urmează un tratament chimioterapeutic după ce i-a fost descoperit cancer în urma unei intervenții chirurgicale abdominale.

Comunitatea sorbilor din estul Germaniei, una dintre cele mai vechi și mai mici minorități din Europa, cu o limbă asemănătoare cu ceha și poloneza, a organizat o paradă tradițională a cailor în Duminica Paștelui.

Zeci de catolici au participat și la slujba din Duminca Paștelui de la Biserica Sfântului Mormânt din Orașul Vechi al Ierusalimului. Liturghia a fost condusă de Patriarhul Latin al Ierusalimului.

Distribuie știrea