Ionel Arsene, “timid, sensibil și fără chef de petreceri”, încearcă să scape de extrădare. Fostul baron de Neamţ invocă riscul de suicid

Fostul baron PSD de Neamţ, Ionel Arsene, invocă orice motive pentru a scăpa de extrădare. Refugiat în Italia pentru a scăpa de condamnarea la aproape 7 ani de închisoare pentru corupţie, acesta susţine că este speriat de varianta întoarcerii în România. Avocaţii săi îl prezintă într-un raport oficial ca fiind timid, sensibil şi fără chef de petreceri.

Ionel Arsene merge pe cartea riscului de suicid pentru a putea scăpa de extrădare.

Avocații fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, condamnat la 6 ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență, susțin că este depresiv și fără chef de viață. El ar fi ajuns și la spital după administrarea mai multor medicamente și spune că este terorizat de gândul de a fi extrădat.

Din informaţiile obţinute din surse judiciare italiene, Ionel Arsene ar încerca să scape de extrădare prin invocarea riscului de suicid, şi chiar a unei tentative.

Fostul baron local este descris în raportul depus de avocaţii săi ca fiind timid, sensibil, nu are chef să meargă la petreceri sau să danseze şi evită contactul cu oamenii.

În declaraţiile din dosar mai apare şi faptul că Arsene nu se mai simţea în stare să meargă la sală sau la restaurant din cauza situaţiei sale, fiind afectat de abuzul suferit din cauza justiţiei din România. Se simte persecutat politic şi se teme să fie luat de lângă familia lui, care se află în Italia de 5 ani, şi spune că nu mai are pe nimeni în România.

Dosarul mai specifică faptul că “Cu ocazia internării în Secția de primiri urgențe a Spitalului Universitar Policlinica Umberto I din Roma, în urma evaluării psihiatrice, diagnosticul de externare a fost de „Ingerare necorespunzătoare de medicamente în tulburare de dispoziție nespecificată altfel” și nu a fost detectată nicio afecțiune psihiatrică acută astfel încât internarea în Serviciul psihiatric de diagnostic şi tratament să fie considerată necesară”.

Raportul mai arată că Arsene nu are sentimente de vinovăţie, este hotărât să depăşească momentul şi are încredere în justiţia italiană, chiar dacă este terorizat de gândul extrădării.

În ciuda condiţiilor improprii invocate de mulţi fugari, sistemul penitenciar din România înregistrează una dintre cele mai scăzute rate de suicid, în timp ce Italia are una dintre cele mai mari rate. Anul trecut, în închisorile din ţara noastră s-au sinucis 6 persoane, în timp ce media europeană este de 20 de persoane

Distribuie știrea