A 7-a zi de conflict israeliano-palestinian. Israelul a ripostat după ce sute de rachete au fost lansate din Gaza

Nici nu se luminase de ziuă când sirenele au sunat din nou în Tel Aviv ca să anunțe o nouă ploaie de rachete lansate din Gaza.

Armata israeliană a ripostat și una dintre ținte a fost și locuințele lui Yehina Sinwar, liderul Hamas din Fâșie și a fratelui său. Ambele imobile făceau parte din infrastructura militară a grupării.

Palestinienii susțin că în urma raidurilor, de azi dimineață, au murit cel puțin 26 de oameni.

Se încearcă o detensionare pe cale diplomatică, numai că este foarte dificilă o posibilă negociere cu gruparea Hamas, aflată pe lista organizațiilor teroriste ale SUA și UE.

Președintele american a vorbit azi-noapte deopotrivă cu premierul israelian și cu liderul autorității palestiniene, acestuia din urmă promițându-i sprijinul Washingtonului. Numai că influența lui Mahmoud Abbas din Cisiordania, asupra Fâșiei Gaza, controlată de Hamas, este egală cu zero.

Riposta israeliană și numărul de victime din ce în ce mai mare din Gaza a generat proteste ale palestinienilor în întreaga lume. În capitale importante ca Parisul manifestația de solidaritate s-a încheiat cu ciocniri violente între demonstranți și poliția care a intervenit în forță.

Source

Distribuie știrea