A doua semifinală Eurovision a început! Theodor Andrei intră al treilea în concurs. LIVE pe TVR 1, TVR Internațional și pe TVR+. Procedura de vot, pe StirileTVR.ro

11 Mai 2023, 19:12 (actualizat 11 Mai 2023, 22:14) Știrile TVR |

Danemarca a deschis concursul cu Reiley, cu piesa „Breaking My Heart”. A urmat reprezentanta Armeniei, Brunette, cu „Future Lover”.

Votul se deschide după ultima piesă din concurs.

„Vă salut pe toți, vă mulțumesc din suflet pentru că sunteți parte din visul meu, vă mulțumesc din suflet pentru susținere, repetiția de astăzi a mers brici, a fost foarte, foarte bine. Mi se pare că, cu fiecare repetiție care a trecut, ne-am concentrat și mai tare energia asta a momentului și cred că momentul se bazează, exact cum am spus și până acum, pe voce și pe mesajul efectiv al melodiei și pe emoția pe care o lasă și nu este încărcat cu nicio altă valoare superficială care să distragă atenția de la valoarea efectiv melodică a momentului și de asta cred foarte tare în el, pentru că este altfel”, a declarat Theodor Andrei, LIVE de la Liverpool, pentru Ora de Știri.

„Sala a fost OAU! Este al doilea show până în semifinala efectivă cu sala plină și oamenii debordează de energie – unii oameni chiar știu versurile. (…) Văd gurile care fredonează versurile, fie că sunt ele în engleză, fie că sunt română, piesa noastră având acest atu că este în două limbi și eu cred că este chiar unealta perfectă pentru a sparge bariera lingvistică și cred că tocmai chestia asta – îmbinarea dintre genuri, îmbinarea dintre limbile în care se cântă și îmbinarea dintre emoție și atmosfera care se creează în conturul acestui moment sunt cele care or să spargă bariera televizorului, să ne ducem direct în sufletele celor de acasă”, a adăugat reprezentantul țării noastre.

Românii din țară nu îl pot vota pe Theodor Andrei la semifinala de joi, conform Regulamentului concursului.

Pot însă să-l voteze românii din statele care vor participa alături de ţara noastră în a doua semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia.

De asemenea, întrucât în cadrul semifinalei Eurovision din 11 mai vor fi ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state pot să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Indicativul lui Theodor Andrei este 3 (poziția de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc concursul Eurovision.

Numerele de telefon/SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică ce transmite competiţia muzicală.

Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro +TVA/SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/SMS trimis).

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului de pe teritoriul acestei ţări.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Source

Distribuie știrea