A început curățenia generală în Halele Obor, închise de inspectorii ANPC. “Am găsit acolo un haos de nedescris”

Vitrine frigorifice vechi de 20 de ani și nefuncționale, galantare ruginite sau pline de mucegai, carne și produse lactate expirate. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii ANPC la ultimul control făcut în Halele Obor din Capitală. Peste 11 tone de alimente au fost retrase de la comercializare și distruse. Activitatea halei, cu excepția celei de pește, a fost suspendată pentru următoarele cel mult 6 luni. Dacă problemele vor fi remediate mai devreme, hala va putea fi redeschisă chiar în următoarele săptămâni.

24 Noiembrie 2021, 19:36 |

Ultimul control al inspectorilor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a scos la iveală o imagine greu de privit din Halele Obor din Capitală. Au fost descoperite produse expirate, alimente depozitate în condiții necorespunzătoare de temperatură, plus vitrine frigorifice neconforme.

Cu excepția halei de pește, care nu a fost vizată de ultimul control, restul Halelor Obor au fost găsite închise de către bucureștenii veniți la cumpărături.

Decizia suspendării activității Halelor Obor a stârnit însă și nemulțumiri.

În interior, comercianții au început curățenia generală. Dacă vor remedia neregulile, inspectorii ANPC le vor permite să își reia activitatea chiar și mai devreme de 6 luni.

Administratorul Halelor Obor nu a oferit până acum niciun punct de vedere legat de întreaga situație.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: “În urma controlului făcut de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au fost aplicate amenzi în valoare de 365.000 de lei pentru neregulile găsite în Halele Obor din Capitală. De asemenea, peste 11 tone de alimente, în special produse din carne și produse lactate, au fost retrase de la comercializare și distruse, pentru că nu prezentau siguranță pentru consumatori“.

Pe de altă parte, piața nouă – Piața Obor – a rămas deschisă, precizează reprezentanții acesteia, după ce în mediul online s-a făcut confuzie între Halele Obor și Piața Obor.

La nivel național, este în desfășurare un amplu control în piețe și supermarketuri.

Recent, și Piața Berceni, dar și un supermarket din sectorul 4 al Capitalei au fost închise de inspectorii care au găsit acolo produse expirate și multă mizerie.

Source