A început distribuirea testelor pentru COVID în școli. Testarea se face lunea și joia

Testele antigen pe bază de salivă au ajuns în școli și sunt pregătite pentru distribuire elevilor sau părinților în funcție de fiecare caz în parte. Sunt școli unde copiii au primit deja kiturile, dar în marea majoritate abia azi se lucrează de zor la pregătirea pachetelor individuale. Fie de către asistente voluntare, fie de cadrele didactice. Două teste complete trebuie să ajungă la fiecare copil până mâine cel târziu. În cele mai multe cazuri testele se vor face acasă, dar sunt și cazuri în care elevii vor fi testați la școală.

02 Decembrie 2021, 18:32 |

Nu toți elevii din Capitală au primit testele. În unele școli abia acum se asamblează kiturile urmând că de mâine să fie distribuite copiilor și părinților. La Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din București, cadrele didactice stau peste program ca să pună în punguțe cele două teste pentru fiecare elev.

Cadrele didactice spun că e nevoie ca părinții să fie responsabili. Să facă testele și să raporteze corect rezultatele.

Testarea pentru COVID se va face în prima și a patra zi din săptămână.

La școala nr 11 din Buzău, cea mai mare unitate de învățământ din județ, unde învață peste 2000 de elevi au ajuns teste suficiente pentru o săptămână.

Dacă rezultatul unui test pe bază de salivă iese pozitiv, acesta trebuie dublat de un test PCR. Aprovizionarea cu teste în școli se va face săptămânal.

Source

Distribuie știrea