• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

A început Postul Crăciunului. Credincioşii se pregătesc să întâmpine Nașterea Domnului

Nov 15, 2021

A început Postul Crăciunului. Timp de 40 de zile, credincioşii se pregătesc să întâmpine Nașterea Domnului mai buni și mai curați. Cea mai aspră zi, când se ține post negru, este în Ajunul Nașterii Domnului. În rest, au parte de multe zile cu dezlegare la pește, ulei și vin. Nutriţioniştii atrag însă atenţia asupra riscurilor pentru persoanele vulnerabile și ne sfătuiesc să alegem cu grijă produse proaspete și din surse sigure.

15 Noiembrie 2021, 16:27 (actualizat 15 Noiembrie 2021, 18:48) |

Postul Crăciunului este al doilea ca importanță, după cel al Paștelui. E ţinut cu sfinţenie încă din cele mai vechi timpuri. Reprezintă trecerea spre lumină adusă de sărbătoarea Naşterii Domnului.

Timp de 40 de zile, până pe 24 decembrie, creştinii se abţin de la consumul alimentelor care conțin carne, ouă și lactate. Miercurea și vinerea sunt de evitat și uleiul și vinul.

Este o perioadă bună pentru detoxifierea organismului, datorită consumului ridicat de legume și fructe. Însă postul nu este indicat pentru copii și pentru persoanele bolnave.

Specialiştii în nutriţie spun că ar fi de preferat să consumăm mâncarea făcută în casă şi să o evităm pe cea gata preparată din comerţ.

În această perioadă, în toate bisericile se organizează acțiuni caritabile. Enoriașii aduc daruri pentru familiile nevoiașe.

Este vremea în care oamenii reînvață să fie buni și atenți la problemele celor din jur.

Postul Nașterii Domnului se încheie pe 25 decembrie.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *