Accident de proporţii în Ungaria, din cauza unei puternice furtuni de praf. Cinci camioane și 37 de maşini s-au ciocnit. Cel puţin 26 de oameni au fost răniţi, printre ei şi trei români

Carambolul a avut loc pe o autostradă la 30 de km de Budapesta. Cinci camioane și 37 de maşini s-au ciocnit. Traficul a fost blocat ore-n şir. Cel puţin 26 de oameni au fost răniţi. Printre ei şi trei români, potrivit MAE.

12 Martie 2023, 08:26 (actualizat 12 Martie 2023, 08:32) Știrile TVR |

Accident în Ungaria

A izbucnit şi un incendiu puternic, în care au fost prinse 19 vehicule.

Cel puţin 26 de oameni au fost răniţi. Printre ei şi trei români, potrivit MAE. Unul din români este în stare gravă. Toti răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spital.

La faţa locului au fost trimise echipe de pompieri din mai multe regiuni şi din Budapesta, ambulanţe şi patru elicoptere.

Ieri, în Capitala Ungariei vântul a bătut cu 119km/h, ceea ce înseamnă uragan de categoria întâi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale pentru informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12.

Source

Distribuie știrea