Accident în lanț pe Autostrada Soarelui | Au fost implicate 20 de mașini. Mai multe persoane sunt rănite, printre care și copii

20 de autoturisme au fost implicate, vineri dimineață, într-un accident, pe Autostrada A2, pe sensul dinspre București către Constanța, la km 183. Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată. Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme. A fost activat planul roșu de intervenție.

16 Iulie 2021, 08:31 (actualizat 16 Iulie 2021, 08:38) |

Accident / FOTO: ISU Suceava

Trei copii au fost preluați de la locul accidentului și transportați al spital. E vorba de un pacient în vârstă de 15 ani care a fost preluat de o ambulanță SMURD și alți doi minori care au fost preluați alături de un adult.

Accidentul s-a produs pe sensul București- Constanța, în zona localității Medgidia, iar traficul este blocat în sensul spre litoral. La fața locului se află SMURD Cernavoda, SMURD Medgidia, B2 SAJ Cernavoda.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgențe trimite în sprijin pe A2, de la București, alte 14 ambulanțe. 10 ambulante tip B, 2 ambulanțe tip C, un spital mobil, o unitate de descarcerare grea și o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM). În total, la locul accidentului ajung 32 de ambulanțe, după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a activat planul roșu de intervenție și a trimis la accident 18 ambulanțe.

Intervenția se află în desfășurare.

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă”, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Source