• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Acuzații de fraudă la concursuri organizate în cadrul Primăriei Timișoara. Cum au fost descoperite lucrări cu scris diferit ale aceleiași persoane

Sep 15, 2021

Acuzații grave la Primăria Timișoara. Mai mulți angajați ar fi câștigat posturile prin fraudarea concursului, susține edilul șef, Dominic Fritz. Acesta susține că lucrările scrise de 7 persoane nu le-au aparținut. Primarul suspectează că la mijloc este vorba și despre infracțiunea de dare și luare de mită. El a sesizat Direcția Națională Anticorupție și speră ca aceasta să facă lumină.

15 Septembrie 2021, 21:27 (actualizat 15 Septembrie 2021, 21:36) |

Totul a ieșit la iveală după ce procurorii DNA Timișoara au solicitat conducerii Primăriei Timișoara o serie de documente despre un angajat.

Căutând dosarele solicitate de anchetatori, reprezentanții municipalității au observat că persoana respectivă aplicase în anii trecuți pentru două posturi în cadrul primăriei, însă la fiecare concurs lucrările aveau scris diferit.

Primarul a început să verifice și alte dosare și așa a observat că 7 funcționari publici aveau în dosarele cu care au câștigat concursurile cu note maxime lucrări redactate de aceeași persoană, o angajată de la Biroul Resurse Umane.

Concursurile s-au desfășurat în perioada 2018-2019, când la cârma primăriei era Nicolae Robu.

Primarul Dominic Fritz a sesizat DNA și așteaptă rezultatul anchetei.

Șefa de la Biroul de Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara se află în concediu medical de câteva luni, de când primarul Dominic Fritz a încercat să modifice organigrama instituției. Ea nu a putut fi contactată pentru declarații.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *