Acuzații grave la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. O pacientă a murit cu diagnosticul faringită deși avea simptome de infarct miocardic

Acuzaţii grave la adresa unui medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Fiul unei femei de 67 de ani spune că mama sa a murit fiindcă doctoriţa de la Urgenţe ar fi confundat un infarct miocardic în desfăşurare cu o banală faringită. Trimisă acasă, pacienta a murit 4 zile mai târziu, în braţele fiului. Acesta a depus plângeri la Colegiul Medicilor şi cere măsuri urgente, ca să nu mai moară şi alţii cu zile.

25 Noiembrie 2021, 16:27 (actualizat 25 Noiembrie 2021, 21:00) |

În dimineaţa de 12 octombrie, Nuţica Baluş a ajuns cu ambulanţa la Urgenţă, la Spitalul Judeţean din Bacău, unde a lucrat 42 de ani ca asistentă medicală. Acuza dureri toracice puternice, dureri în capul pieptului şi de gât, oboseală, greaţă şi vărsături – simptome de infarct la femei.

La UPU, i s-au făcut mai multe investigaţii, inclusiv o electrocardiogramă.

Doctoriţa i-a prescris un antibiotic şi un antiinflamator şi a trimis-o acasă cu diagnosticul de faringită.

După 4 zile, femeia a intrat în stop cardiorespirator, iar medicii de la ambulanţă au constatat că a murit din cauza unui infarct masiv.

Fiul a depus plângere la Colegiul Medicilor din Bacău, dar şi din Vaslui, unde doctorița Laura Vrabie este membru din 2002.

Chiar în ziua în care filiala de care aparţine a decis că poate începe ancheta disciplinară împotriva sa, ea a cerut transferul la Colegiul din Bacău. Aşa că dosarul va urma medicul, ne-a răspuns conducerea filialei din Vaslui.

Pe numele doctoriţei Laura Vrabie a mai fost depusă o plângere la Colegiul Medicilor în 2018. După mai bine de trei ani, reclamaţia a fost înaintată comisiei locale de disciplină, care urmează să se pronunţe. Până acum, nu a avut sancţiuni disciplinare. Reprezentanţii spitalului din Bacău spun că vor lua măsuri după ce vor primi un răspuns de la Colegiul Medicilor.

În februarie şi martie, Laura Vrabie a fost acuzată şi de unii colegi de hărţuire. Comisia de Etică încă nu s-a întrunit să analizeze reclamaţiile.

Doctoriţa acuzată nu a putut fi contactată.

Source