• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Administrația Prezidențială: Preşedintele a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion şi o analizează

Sep 2, 2021
02 Septembrie 2021, 09:06 (actualizat 02 Septembrie 2021, 09:11) |

Klaus Johannis

“Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri seara, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

“Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu, desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a afirmat Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

La scurt timp, USR PLUS a anunțat că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu și a cerut negocieri în coaliție pentru desemnarea unui alt prim-ministru.

“Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu”, a mai arătat USR PLUS.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *