Admiterea la liceu se va modifica din nou. Cîmpeanu: Ne gândim la o adaptare a accesului în învățământul liceal

Ministrul Educației a anunțat joi, într-o conferință de presă, că accesul în învățământul liceal se va modifica, iar soluțiile propuse se regăsesc în draftul  legii învățământului preuniversitar care urmează să fie făcut public.

16 Iunie 2022, 15:46 (actualizat 16 Iunie 2022, 15:55) Știrile TVR |

Admiterea la liceu

Nu ne gândim la două examene de treapta dar ne gândim la o adaptare a accesului în învățământul liceal. Aceste lucruri sunt deja reflectate în draftul legii învățământului preuniversitar care va fi făcut public. Atunci veți vedea si soluțiile pe care le propun. Soluțiile schimbă puțin, îmbunătățesc această modalitate de acces în liceu, a declarat ministrul Educației, Sorin Cimpeanu.

În acest moment admiterea la liceu se face pe baza notelor obținute la Evaluarea Natonală în proporție de 80%, media generală obținută în clasele V-VIII, în proporție de 20% și pe baza completării  fișei de admitere cu opțiunile elevilor.  Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.