• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Adoptă un câine, schimbă o viaţă. Fenomenul abandonării câinilor a luat amploare în România

Aug 21, 2021

Numărul tot mai mare de căţei abandonaţi la marginea Capitalei mobilizează autorităţile din Bucureşti-Ilfov. Acestea vor să-i descurajeze pe cei care intenţionează să recurgă la astfel de gesturi dar şi să dea un impuls adopţiilor. Consiliul Judeţean Ilfov a lansat platforma online Adoptă un câine, schimbă o viaţă. Iar angajaţii Asociaţiei pentru Protecţiea Animalelor au fost în Parcul Izvor ca să găsească stăpâni pentru 20 de căţeluşi.

21 August 2021, 19:54 |

La marginea unei păduri din judeţul Ilfov există un loc, ferit de ochii lumii, în care mulţi oameni abandonează câini. Astăzi am găsit aici 3 căţei speriaţi şi, totodată, dornici de afecţiune.

Consiliul Judeţean Ilfov a lansat platforma ilfov.adopta.ro unde se regăsesc fotografii cu toţi câinii din adăposturile din Ilfov. La secţiunea ADOPTĂ, sub fiecare fotografie, sunt prezentate câteva detalii esenţiale despre animale: sex, vârstă şi comportament.

Tot pentru a încuraja adopţiile, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a organizat în Parcul Izvor un târg de adopţii pentru 20 de căţeluşi.

În România, rata de adopţie este extrem de scăzută. Doar unul din zece căţei îşi găseşte un stăpân. Cei mai mulţi sunt adoptaţi de organizaţii non-guvernamentale ori de persoane fizice din Marea Britanie, Germania şi Olanda.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *