Africanul cu suflet de român. Jaco du Plessis a deschis în Oradea un centru de protezare unic în țară și a ajutat mii de români să ducă o viață normală

Un tehnician sud-african s-a abonat la fapte bune în Romania și ajută persoanele care au suferit amputații ale membrelor să-și recâștige mobilitatea. De ani buni, echipa formată de el readuce speranță pentru cei care și-au pierdut capacitatea de a se descurca singuri.

04 Ianuarie 2023, 20:49 (actualizat 04 Ianuarie 2023, 21:12) Știrile TVR |

Jaco s-a îndrăgostit imediat de Oradea. Deși putea să se stabilească în orice altă țară, sud-africanul a decis să rămână în România.

Nu numai că rămas în România, dar a decis să și contribuie la dezvoltarea ei. Jaco a deschis un centru de protezare și ortozare pentru persoanele care au suferit amputații.

Nu este doar o afacere, ci și o organizație umanitară, care ajută mai ales copiii, dar și pacienții care nu își permit tratamente. Tuturor le oferă și consiliere psihologică, atât de importantă pentru persoanele care suferă amputații.

De-a lungul anilor, Jaco şi tehnicienii din echipa sa au participat la acţiuni umanitare în Haiti, Irak, Filipine, iar acum se implică în campania de sprijin umanitar din Ucraina.

Recent, fundaţia lui Jaco a oferit unui tânăr sudanez o proteză în valoare de 7.000 de euro. Acesta a fost călcat de tren, în timp ce încerca să iasă ilegal din ţară. În teribilul accident, tânărul şi-a pierdut o mână şi un picior.

Source

Distribuie știrea