Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică lucrează la trimiterea unei misiuni internaționale de experți la centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică

Directorul agenției internaționale, Rafael Grossi, avertizează de câteva luni că situaţia de la centrală, unde personalul ucrainean lucrează sub comandă rusă, prezintă un risc de securitate şi că doreşte să deplaseze la faţa locului o misiune.

Ucraina a indicat că este preocupată în privinţa livrărilor de piese de schimb pentru centrală, a menţionat directorul AIEA, în cadrul reuniunii trimestriale a Consiliului guvernatorilor agenţiei.

El a precizat că datele privind materialele nucleare nu au fost comunicate încă aşa cum ar fi trebuit.

“Am luat notă de apelul guvernului ucrainean”, a menţionat Grossi.

“Lucrăm la modalităţi de trimitere a unei misiuni. Nu trebuie ca alte consideraţii să împiedice desfăşurarea acestei misiuni internaţionale esenţiale”, a subliniat el.

Situaţia de la Zaporojie constituie “un risc clar şi prezent pentru securitatea, siguranţa şi garanţiile centralei nucleare”, a reiterat directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.