Aglomerație în vamă. Mulți români care se întorc în această perioadă în țară află că trebuie să intre în carantină

Mulţi români nevaccinaţi, care se întorc acasă de sărbători din ţări europene, aflate pe lista roşie, sunt luaţi prin surprindere la vămile din Vest.

13 Decembrie 2021, 13:30 (actualizat 13 Decembrie 2021, 14:06) |

Ei trebuie să intre în carantină, dar spun că nu știau acest lucru. Din acest motiv, s-a stat la coadă cu orele.

Potrivit aplicației Poliției de frontieră timpii de așteptare la intrare în țară pentru autoturisme în vămile Nădlac 1 și Nădlac 2 din județul Arad este de circa 20 de minute. În realitate, șoferii spun că stau chiar și câte 60 de minute să treacă de vamă și să intre în România.

Tot mai mulți români se întorc în această perioadă în țară, vorbim despre românii care lucrează și locuiesc în străinătate. Mulți dintre ei constată cu surprindere în momentul în care ajung la vamă că trebuie să intre în carantină.

Din 10 decembrie, toți cei care vin din zonele roșii, și majoritatea Europei se află în zona roșie, trebuie să intre în carantină dacă nu sunt vaccinați.

Dacă nu sunt vaccinați, dar au un test PCR negativ, perioada de carantină este de 10 zile. Dacă nu au aceste teste, perioada de carantină este de două săptămâni.

De asemenea, și persoanele care sunt vaccinate trebuie să aibă un test PCR negativ. Pentru a intra în țară, copiii până cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani nu trebuie să fie vaccinați însă pentru a nu intra în carantină au și ei nevoie de un test PCR negativ.

Iar cei care vin din zone non UE vor intra în carantină, chiar dacă sunt vaccinați, sau trebuie neapărat să prezinte un test PCR negativ.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment