Ajutor pentru șoferii ucraineni. La Arad, au primit cafea sau ceai cald, cu recomandarea să se odihnească la fiecare două ore de condus

Refugiaţii din Ucraina conduc sute de kilometri spre Vestul Europei. Din cauza oboselii sunt mai expuşi accidentelor. Poliţiştii români încearcă să-i ajute să ajungă la destinaţie în siguranţă. La Arad, şoferii ucraineni au primit cafea sau ceai cald, cu recomandarea să se odihnească la fiecare două ore de condus.

11 Martie 2022, 13:08 (actualizat 11 Martie 2022, 13:13) |

Cei mai mulți refugiați sunt de zile întregi pe drumuri și mai au încă mult până la destinație. Mașinile sunt pline, cu copii și animale de companie.

Chiar dacă au reușit să scape din infern, gândul refugiaților a rămas acasă, la familiile lăsate în urma și la distrugerile provocate de război.

“Oraşul meu este distrus, şcoala unde am învăţat este distrusă, casa mea este distrusă, mama este pericol”, spune o tânără refugiată.

“Mergem doar 600 de km pe zi pentru că sunt obosiţi copiii şi au nevoie să se odihnească. Mai avem 1300 de km. Mergem în Germania”, spune un alt refugiat care a fugit din calea războiului.

Refugiații au primit și pliante traduse în ucraineană, cu sfaturi privind conducerea prudentă.

Source

Distribuie știrea