Al șaselea caz de variola maimuței în România: Un bărbat de 40 de ani, care este internat în spital

Al șaselea caz de variola maimuței a fost confirmat în România, la un bărbat de 40 de ani din București, a anunțat Ministerul Sănătății. Acesta este internat în spital. MS nu precizează care este starea bărbatului.

23 Iunie 2022, 18:44 (actualizat 23 Iunie 2022, 18:54) Știrile TVR |

Variola maimuței

„Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Bărbatul va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, a anunțat MS.

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat în 13 iunie. Cel de-al cincilea caz a fost un bărbat de 37 de ani, cu o formă ușoară a bolii, izolat la domiciliu.

Cel de-al patrulea caz confirmat, un bărbat de 36 de ani, a fost contactul primului caz confirmat, un tânăr de 26 de ani. Primul pacient s-a ales cu dosar penal, după ce a refuzat inițial să spunăî cine sunt contacții lui. Celelalte cazuri confirmate sunt la doi tineri de 31 și 32 de ani.

Boala nu se răspândeşte cu uşurinţă şi e nevoie de un contact apropiat pentru a lua virusul. Acesta intră în organism prin pielea sau mucoasele afectate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.