Alunecare de teren în județul Buzău. A fost afectat DN 10, în zona localităţii Măgura. Sunt restricții de viteză

Alunecare de teren pe Drumul Național 10, in zona localităţii Măgura din județul Buzău. Aproape de șosea, pe sensul de mers dintre Buzău spre Braşov, pământul a luat-o la vale astfel că șoferii trebuie să circule cu mare prudență.

03 Martie 2023, 12:19 (actualizat 03 Martie 2023, 12:36) Știrile TVR |

”Pe DN 10, poziţia kilometrică 26+400, pe partea dreaptă a drumului, sensul de mers Buzău-Braşov, în localitatea Măgura, în noaptea de 1 martie 2023, s-a produs o alunecare de teren care a ajuns până în imediata apropiere a părţii carosabile. Din acest motiv este necesar ca în zona respectivă să se circule cu prudenţă”, a transmis, joi, DRDP Buzău.

Drumarii au precizat că zona este semnalizată, a fost impusă o restricţie de viteză de 30 km la oră și este interzisă depășirea, până la remedierea situaţiei, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Ca primă măsură luată este umplerea zonei care s-a surpat sub platfoma drumului, în așa fel încît să nu mare reprezinte un pericol pentru soferi.

Se iau în calcul și alte măsuri, după expertizarea zonei, cum ar fi injectarea unor piloni de beton care să stabilizeze platforma drumului.

Cauza alunecării este, potrivit drumarilor, fenomenul de îngheț-dezgheț. Zăpada căzută în această iarnă s-a menținut până zilele trecute când  a început să se topească și a antrenat alunecarea de teren.

Alunecarea de teren s-a produs pe o porţiune de drum situată la doar 400 de metri de o alta produsă în primăvara anului 2015 pe aceeaşi parte a drumului naţional şi care a fost remediată abia la finele anului 2018 prin forarea a peste 20 de stâlpi la o adâncime de 20 de metri pentru stabilizarea versantului.

Source

Distribuie știrea