Amalia Covaliu, fiica fostului campion olimpic Mihai Covaliu, medaliată cu bronz în proba de sabie, la Europenele de juniori

Sportiva română Amalia Covaliu a câştigat medalia de bronz în proba individuală feminină de sabie, luni, în prima zi a Campionatelor Europene de scrimă pentru juniori de la Napoli.

Amalia Covaliu, fiica fostului campion olimpic Mihai Covaliu, actualul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a fost învinsă în semifinale de bulgăroaica Emma Neikova, cu 15-14.

Amalia Stan s-a clasat pe locul 10, după ce a pierdut în optimile de finală în faţa maghiarei Zsanett Kovacs, cu 12-15.

Denisa Şerban a ocupat locul 32, iar Anastasia Fusea a încheiat pe 65.

În proba feminină de floretă, Andreea Dincă a ocupat locul 18, Maria Teodorescu s-a clasat pe locul 49, iar Paula Radu s-a situat pe 66.

Florin Mirică a terminat pe locul 71 la spadă masculin, Rareş Mărghescu a ocupat locul 80, Marton Mezinger a terminat pe 82, iar Cristian Corbu a fost al 86-lea.

În perioada 26-29 februarie, Napoli va găzdui Campionatele Europene de scrimă pentru juniori. La Europenele de juniori de anul trecut, de la Tallinn, România a obţinut trei medalii: echipa masculină de sabie a României, compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, a cucerit medaliile de aur, Amalia Stan a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie, iar Casian Cîdu a câştigat şi el medalia de bronz în proba individuală de sabie.

Distribuie știrea