ANAT protestează împotriva lucrărilor de reparaţii la poduri şi şosele în sezonul estival

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) protestează faţă de decizia statului bulgar de a efectua lucrări de reabilitare la Podul Giurgiu-Ruse în vârf de sezon estival, blocând peste 1,5 milioane de români care mergeau cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia şi Grecia.

„ANAT protestează ferm faţă de decizia statului bulgar de a efectua lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse începând cu 9 iulie şi blocarea acestuia timp de două luni, în vârf de sezon estival, blocând efectiv 1,5 milioane de români care mergeau cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia şi Grecia. ANAT este uimit de faptul că guvernul bulgar îşi autosabotează turismul propriu, românii fiind principalii turişti în Albena şi Nisipurile de Aur”, precizează miercuri asociaţia într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, ANAT dezaprobă şi decizia statului român de a închide drumul naţional Râmnicu Vâlcea – Sibiu în plin sezon turistic, începând cu 8 iulie, timp de o lună.

ANAT consideră că astfel de lucrări, de altfel binevenite, ar trebui programate în extrasezon, după 1 octombrie, pentru a minimiza impactul asupra traficului şi a turiştilor. În prezent, aceste restricţii afectează grav fluxul de călători către Bulgaria, Grecia şi Turcia, precum şi circulaţia internă în România dar şi către Europa centrală şi occidentală, se arată în comunicatul transmis de asociaţie.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că între 8 iulie şi 9 august va fi închisă circulaţia pe Valea Oltului, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti.

De asemenea, podul de la Giurgiu-Ruse va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu 9 iulie, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Din informaţiile pe care le avem, autorităţile bulgare au decis să reabiliteze secţiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informaţi că, pentru reparaţii, drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, se arată într-o postare a CNAIR, pe pagina proprie de Facebook.

Distribuie știrea