Anchetă în cazul a 27 de câini găsiţi morţi în zona Câmpuşel din Hunedoara

Câini morți la Câmpușel / FOTO: Agerpres

Cadavrele câinilor au fost transportate la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj în vederea efectuării necropsiilor. 
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere cu intenţie, fără drept, a animalelor.

Cazul a fost investigat iniţial de poliţiştii de la Biroul Protecţia Animalelor Hunedoara care s-au sesizat joi după ce, pe o reţea de socializare, au fost difuzate informaţii cu privire la uciderea intenţionată, fără drept, a mai multor câini, cadavrele acestora fiind abandonate într-o zonă împădurită, în apropiere de oraşul Uricani, la Câmpuşel.

Poliţiştii au început imediat verificările în teren pentru a stabili circumstanţele în care au fost omorâte animalele şi pentru identificarea prezumtivilor autori ai faptei, fiind solicitat şi sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare.

Deoarece locul în care se aflau animalele este situat pe raza judeţului Gorj, ancheta a fost preluată de poliţiştii din cadrul IPJ Gorj.

Source

Distribuie știrea