• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Angajații unui centru de plasament din Prahova au încercat să mușamalizeze accidentul suferit de un copil

Aug 31, 2021

Anchetă penală după ce mai mulți angajați ai unui centru de plasament din Prahova au încercat să muşamalizeze un accident suferit de unul dintre copii, pentru a nu răspunde în fața legii. Incidentul s-a petrecut în luna iunie a anului trecut, însă imaginile au apărut abia acum pe internet.

31 August 2021, 07:48 (actualizat 31 August 2021, 08:51) |

Imaginile filmate imediat după accident îi arată pe angajații centrului de plasament Plopeni care-l ignoră pe minorul rănit. Totul s-a petrecut după ce una dintre angajatele centrului a lăsat cheile mașinii în contact, iar unul dintre tinerii din centru a urcat la volan și a accidentat un alt adolescent. În loc să îi acorde ajutor, îngrijitorii care au asistat la scenă au început să pună la cale un scenariu pentru a scăpa de răspundere.

Strategia angajaților a ieșit la iveală în urma anchetei DGASPC. Controlul intern s-a soldat cu concedierea a doi angajați ai centrului din Plopeni, iar alți patru au fost sancționați cu reducerea salariului pe bază pe o perioadă de trei luni de zile. Un al șaptelea angajat a primit avertisment scris.

Cazul este cercetat și de poliție, care a deschis un dosar penal.

În urma incidentului, centrul de plasament de la Plopeni a fost desființat, iar beneficiarii au fost mutați în alte instituții de protecție.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *