ANPC: Companiile furnizoare de energie au fost sancționate cu amenzi în valoare de 450.000 de lei şi au fost obligate să recalculeze facturile ilegale

14 Ianuarie 2022, 15:07 (actualizat 14 Ianuarie 2022, 15:24) |

Este decizia la finalul primei săptămâni de controale făcute de comisarii ANPC.

În întreaga ţară, aceştia au verificat 72 de companii.

La 27 dintre ele au găsit mai multe nereguli: neaplicarea prevederilor legale referitoare la plafonarea şi compensarea preţurilor, nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor, nerespectarea termenului de răspuns la solicitările petenţilor şi practici comerciale incorecte.

Florin Spătaru, ministrul Economiei: problema neconformității nu a început acum o săptămână. ANPC a primit peste 2.000 de reclamatii, dar în ultima săptămână, peste 400 privind erori sau înșelăciuni. Suntem în curs de verificare a tuturor furnizorilor. Nu va scapa nimeni. Ne concentram ANPC si Corpul de Control ca să acoperim solicitările.
Am înființat Comandamentul pentru Energie, avem un număr de telefon, o adresa de email

Mihai Culeafă, președinte ANPC: Electrica Furnizare, care are peste 3.300.000 de cosumatori, până la 31 ianuarie va recalcula toate facturile neconforme si le va aduce în conformitate cu legea si OUG
Nu vor fi deconectati si penalizați consumatorii. Perioada de răspuns este de 5 si 15 zile pe fond. Sesizarea se poate rezolva si pe loc.
Companiile nu au respectat prevederile legii. Alt furnizor de energie nu a afișat și nu cuprinde consumul zilnic de referință și marja de 10% . E.on. a fost sancționată si i s-a aplicat refacerea facturilor și incetarea practicilor incorecte.

Source

Leave a Comment