Aplicație în cel mai mare spital din Bihor: oferă date în timp real despre starea pacienților de la Urgențe

Aplicație unică în spitalele din România. Rudele pacienților care ajung la Spitalul Județean de Urgenţă din Oradea pot afla în timp real informaţii despre diagnostic și starea bolnavilor. Aplicația, creată benevol de un grup de specialiști IT, a fost testată de medici timp de mai multe luni, iar acum a intrat oficial în funcțiune.

Secțiile de Unități Primiri Urgențe sunt mereu pline, iar medicii lucrează la foc continuu. Pe holuri, rudele își fac griji și așteaptă vești despre starea celor bolnavi. De acum înainte, la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Oradea, familiile pot afla ușor, în timp real, informații despre starea celor dragi.

Aici se observă că pacientul a fost triat. Apoi, medicul curant i-a făcut o consultație, iar apoi recomandările de la medicul curant.

Dr. Hadrian Borcea, medic-şef UPU-SMURD Bihor: Informatiile se introduc, sub forma unor evenimente, pe o axă a timpului, – analize de laborator, computer tomograf, radiografii, consult chirurgie. Aparținătorul poate să vadă și dacă durerea scade, pentru că i-am dat un antialgic, sau dacă crește, pentru că lucrurile nu merg bine.

Aplicația a fost gândită de o echipă de patru tineri IT-iști, împreună cu medicii de la Spitalul Județean de Urgență Oradea. La proiect echipa a lucrat, însă, benevol, timp de un an.

Alex Oancea – IT-st din Oradea: Una dintre problemele expuse de spital a fost chiar comunicarea cu aparținătorii. În urmă cu un an, un an și ceva, am decis să construim această platformă. Este accesibilă pentru toată lumea, pe telefoanele IOS și Android.

Lucia Daina, director medical, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea: Vom testa utilitatea ei pe o perioadă de trei luni, dacă își va dovedi utilitatea, sigur o vom pune la dispoziția și altor spitale din țară care o vor dori.

Aplicația este utilă și pentru medicii și asistenții de la Spitalul Județean de Urgență din Oradea, pentru că datele introduse despre diagnosticul și tratamentul pacienților ii ajută să facă mai ușor schimbul de tură.

Distribuie știrea